Преглед

SsangYong new Tivoli - Adembenemend mooi. Verrassend handig.

Новиот Тиволи е автомобил како никој друг. Простран однатре, компактен однадвор. Тиволи е направен да се движи агилно и елегантно низ сообраќајот, секогаш и насекаде. Затоа тој е идеален партнер за сите ваши патувања во градот, но и за забавни викенди далеку од дома.

• Достапно со погон со 2 или 4 тркала, рачен или автоматски менувач
• Широки системи за безбедност како стандардна опрема
• Секогаш поврзан со Apple CarPlay и Android Auto
• 10 ” Дигитална табла со инструменти со навигациска врска

Дизајн

Тиволи не само што изнудува сила и решителност, туку и квалитет и префинетост.

Тиволи Непогрешливо изгледа и е SUV со силен карактер што предизвикува провоцира погледи насекаде.

 

 

 

  • Grand White
  • Grand White
  • Grand White
  • Grand White
  • Grand White
  • Grand White
  • Grand White
Grand White
New Tivoli - Compacte SUV met een sterk karakter.

Оригинален дизајн

Тиволи се истакнува со својот интересен профил. Сè е смислено и разработено до најмали
детали. Прекрасно стилизирано LED осветлување и чисти линии на
крилата го подобруваат нејзиниот енергичен и свеж изглед. Како твоето Тиволи да неможе да дочека да излезе со тебе.
SsangYong new Tivoli - Een nieuw gezicht voor een nieuw begin.

Ентериер

SsangYong New Tivoli interieur

Можете да се одморите во Тиволи. Убавиот финиш и изработка и добро опремениот ентериер придонесува да се чувствувате убаво и пријатно.

Тиволи исто така Ви го дава целиот простор за вашиот багаж. Со не помалку од 395 литри простор за багаж веќе можете да транспортирате изненадувачка количина.

Дали гледате дека тоа е уште поголемо? Потоа, едноставно преклопете го задното седиште. Ова е можно во два дела, за максимална флексибилност.

SsangYong Tivoli dashboard

Модерно инфозабавување

Контролната табла на Тиволи изгледа елегантно и е силно фокусирана на возачот.
Работете со автомобилот слепо, а мерачите и индикаторите може да се прочитаат веднаш. Вклучена е и целосна поврзаност со вашиот паметен телефон, за максимална погодност и минимум одвраќање.

Комплетно дигитален панел за инструменти

Новиот панел за дигитални инструменти ви покажува остри и кристално чисти информации.
Информациите за навигација не само што се јасно видливи на централниот екран 9 ”, туку е можно
исто така да бидат прикажани на панелот за дигитални инструменти, што е 10,25 “.

SsangYong Tivoli - Trendy en jong

Технологија

Силни перформанси.

Бензинскиот мотор 1,5 е-GDi нуди голема моќност на влечење при мали брзини и одлично забрзување за безбедно маневрирање. Компактниот 1,6 e-XDi дизел мотор ви дава најдобри перформанси во својата класа во сите услови на возење. Без оглед кој мотор ке го одберете, задоволството од возењето е осигурано. Двата мотори ги исполнуваат најновите стандарди Euro 6d temp.

SsangYong Tivoli - Zuinige benzinemotor en dieselmotor

Максимална влечење и стабилност

Активниот погон на четири тркала обезбедува оптимална дистрибуција на моќност помеѓу предната и задната оска за максимална влечење и стабилност.

Систем за режим на возење

Можете да изберете од три режими на возење што се менуваат: нормално, спортско и зимско. Секој режим обезбедува најдобар распоред за влечење и оптимална промена, прилагодени на условите за возење и за пат и вашите преференции.

Безбедност

Напредната електроника предвидува ризици

Тиволи е опремен со активни системи за предупредување и контрола за да се минимизираат ризиците во сообраќајот и да се спречат несреќи.

Вие и вашите патници сте целосно заштитени во Тиволи. Не само благодарение на силната структура на кафезот, туку и благодарение на бројните активни системи за безбедност кои предвидуваат најразновидни ситуации.

SsangYong Tivoli - actieve veiligheidssystemen

Помош за одржување активна лента (LKAS)

LKAS користи камера за да ги следи ознаките на патот. Ако претходно менувате ленти, без претходно да го користите вашиот вртежен сигнал, управувачот автоматски се коригира за да го задржите автомобилот на вистинскиот пат.

Аларм за далечина (СДА)

СДА постојано ја следи вашата брзина и оддалеченост од возилото пред вас. Epе звучи кога растојанието за сопирање веќе не е доволно.

Асистент на високо светло (HBA)

Assist Assist (HBA) континуирано ги следи предните фарови на возилата што доаѓаат и задните светла на автомобилите пред вас. Покрај тоа, тој автоматски го вклучува и исклучува вашиот висок зрак.

Автоматски систем за сопирање (AEBS)

Ако открие присуство на пешачко или друго возило на вашата патека, AEBS го оневозможува гаснењето и работи сопирачките за да го намали ризикот од сериозна несреќа.


7 воздушни перничиња

Тиволи нема помалку од седум воздушни перничиња, вклучително и две завесни воздушни перничиња за патниците на задното седиште.

1

Воздушно перниче за возачот

2

 Воздушно перниче за колена за возачот

3

Воздушно перниче за патници

4

Тораклични воздушни перничиња (лево / десно)

5

Завесни воздушни перничиња (лево / десно)
SsangYong nieuwe Tivoli 7 airbags